23-06-2017 - Schoonmaak metrostations GVB Amsterdam naar CSU en Succes
Schoonmaak metrostations GVB Amsterdam naar CSU en Succes UDEN, 23 juni 2017 – GVB, de stadsvervoerder…
22-05-2017 - Succes Schoonmaak/VOC pakt na 7 jaar de landstitel
Na een zinderende finale hebben de handbalsters van Succes Schoonmaak/VOC na zeven jaar weer…

  
 

Nieuws - Alkmaar enquête

05 december 2001

 

 Het is nog donker als wij dinsdagochtend vroeg op station Alkmaar verschijnen. We mengen ons tussen de uitdelers van de metro en spits op het voorplein van het station.

Netjes proberen wij aan iedere reiziger een enquêteformulier uit te delen met, zo zijn we dan ook wel weer, een heuse succespen.

We willen graag eens peilen of de reizigers de treinen en het station wel echt schoon vinden. Gelukkig nemen vele reizigers de formulieren van ons aan en zijn we rond een uur of 10 los. Omdat we iedereen de tijd gunnen om het formulier eens rustig in te vullen, plaatsen we twee tonnen aan weerszijden van de tunnel, zodat zij de hele dag nog en ook de dag erna de formulieren kunnen inleveren.

Als we het station rond half 11 verlaten legen we alvast de tonnen en zijn we blij verrast door het grote aantal formulieren dat we aantreffen. Onze enqueteformulieren bleken ontzettend gewild te zijn, want er is maar liefst een hele ton gestolen. Hartstikke jammer natuurlijk van de formulieren die daar inzaten, want die kunnen we nu niet beoordelen èn de enquêtiers lopen een I-pod mis. Maar diefstal of niet, we zijn dik tevreden met de uitslag van alle andere enthousiaste enqûetiers.

Het gemiddelde cijfer dat wordt gegeven voor de schoonmaak van het station is een 7,5. Voor de schoonmaak in de treinen is dit een 7.

We hebben de reizigers ook gevraagd hoe zij denken dat wij het schoonmaakonderhoud kunnen verbeteren.

30% van de ondervraagden klagen over de te volle papierbakken in de trein. Hierdoor ligt de grond vol met bijvoorbeeld de gratis krantjes.
15% van de ondervraagden hebben de meeste moeite met de toiletten in de trein, die zij vaak vies aantreffen en ook vinden stinken.

Andere dingen die reizigers als vies ervaren zijn de plakkaten kauwgom op de vloeren en het voorplein van het station dat heel rommelig is en vooral in deze tijd is bezaaid met bladeren.

Het was goed te horen dat de meeste reizigers tevreden zijn over onze schoonmakers. Er is zo nu en dan niet op te werken tegen de vervuilers. “De reizigers zouden moeten worden aangesproken op hun gedrag”, dat is een veel gehoorde reactie van de ondervraagden.

Met deze uitslag kunnen wij aan de slag. Succes alleen kan dit niet oplossen. Samen met de NS gaan wij rond de tafel.

 

Wij gaan ervoor, station Alkmaar, het schoonste station van Nederland!

 

 
 

 

 

 

 

 

« terug