23-06-2017 - Schoonmaak metrostations GVB Amsterdam naar CSU en Succes
Schoonmaak metrostations GVB Amsterdam naar CSU en Succes UDEN, 23 juni 2017 – GVB, de stadsvervoerder…
22-05-2017 - Succes Schoonmaak/VOC pakt na 7 jaar de landstitel
Na een zinderende finale hebben de handbalsters van Succes Schoonmaak/VOC na zeven jaar weer…

  
 

Krachtig voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

10 juni 2016

Biergigant, handbalclub en schoonmaakbedrijf vinden elkaar bij project omtrent Verantwoorde Alcoholconsumptie

 

Vanaf 2007 zetten Handbalvereniging KRAS/Volendam en Volendammer Schoonmaakbedrijf Succes zich in om jongeren onder de achttien jaar bewust te maken van de gevolgen van het onverantwoord nuttigen van alcohol. Het gezamenlijke alcoholontmoedigingsproject Glashelder wordt omarmd door de jeugdleden van de handbalclub en hun ouders. Ook bij Heineken zijn deze initiatieven niet onopgemerkt gebleven. De biergigant bekroonde KRAS/Volendam afgelopen vrijdag tot ‘Helderste vereniging van Nederland’ in de categorie overige clubs. Een mooie bekroning op de jarenlange inspanningen van de betrokkenen bij het project Glashelder.

 

Niet alleen bij Succes maar ook bij Heineken staat maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel. Verantwoorde alcoholconsumptie is een belangrijk onderdeel van het beleid van de brouwer. De landelijke cijfers zijn schrijnend; liefst 92% van de sportkantines houdt zich niet aan de regels met betrekking tot het schenken van alcohol. Om sportclubs bewust te maken van het belang van handhaving van de alcoholleeftijd van 18 jaar, startte Heineken in samenwerking met NOC*NSF de campagne ‘Blijf Helder’. Verenigingen uit alle takken van de sport hadden de mogelijkheid om zich aan te melden om vervolgens bezocht te worden door een mystery visitor, die onaangekondigd de kantine inspecteerde op het alcoholbeleid. Met ondersteuning van Schoonmaakbedrijf Succes werd deze campagne met alle sportverenigingen in Edam-Volendam gedeeld. HV KRAS/Volendam twijfelde geen moment en meldde zich hiervoor aan en stelde daarbij het project Glashelder centraal.

 

Schoonmaakbedrijf Succes is vanaf de start van Glashelder één van de drijvende krachten achter dit project. Het toeval wil dat Heineken ook nog eens klant is bij de Volendamse schoonmaak- specialist. “Het uitgangspunt van Succes om veel sportverenigingen te steunen is de overtuiging dat sport en bewegen helpt om fit te worden en te blijven” stelt Gerard Veerman, financieel directeur bij Succes. ,,Daarnaast zijn sportclubs over het algemeen prima organisaties voor een gezonde en sociale ontwikkeling van de jeugd. Belangrijk daarbij is dat het drinken van alcohol op jonge leeftijd slecht is voor het lichaam, en in het bijzonder voor de hersenen. Via het project Glashelder kun je beide elementen op een positieve manier stimuleren. Wanneer je kinderen bewust maakt van de gevolgen en tevens beloont voor positief gedrag, dan sporten zij meer én ontmoedig je het gebruik van alcoholische dranken op jonge leeftijd.”

 

Gerard Veerman is opgetogen over de uitverkiezing van KRAS/Volendam als Helderste club van Nederland. “Met de verschillende connecties tussen Heineken, KRAS/Volendam en Succes kun je stellen dat de maatschappelijke cirkel met de uitverkiezing van de handbalclub rond is.” 

 

 

 

« terug